2019年河南专升本公共英语真题试卷及答案解析

当前位置: 首页 > 升本资料 > 历年真题
发布时间:2021年08月04日 13:39

本文关键词:河南专升本公共英语真题试卷2019年河南专升本英语真题



  河南省2019年普通高等学校专科毕业生进入本科阶段学习考试公共英语真题解析

  Part I Vocabulary and Structure (1x40 points)

  Directions: There are 40 incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE that best completes the sentence, and then mark the corresponding letter on the Answer Sheet.

  1. Let’s walk to the shops instead of taking the car, ______?

  A. shall we B. don’t we C. will we D. won’t we

  答案:A

  解析:let’s开头,反义疑问句用shall we。

  2. The travel agency is arranging for us ______ at a really nice hotel.

  A. stay B. of staying C. to stay D. staying

  答案:C

  解析:arrange for sb. to do sth.固定搭配,意为“为某人做某事做准备,安排某人做某事”。

  3. I wouldn’t want ______ of my parents to know I have a boyfriend.

  A. either B. any C. neither D. none

  答案:A

  解析:not either=neither,即I want neither of my parents to know I have a boyfriend.=I wouldn’t want either of my parents to know I have a boyfriend.

  4. I am beginning to think that ______ people say about him is true.

  A. which B. this C. what D. \

  答案:C

  解析:考察名词性从句,what表示“……的人,……的事,…..的时间,……的地方,……的数量”。

  5. I ______ the whole of War and Peace by the time I was seven years old.

  A. was reading B. had read C. had been reading D. had been read

  答案:B

  解析:考察时态,时间状语by the time+过去的时间是过去完成时的标志词,表示我在过去某个时间之前已经完成的事情,即过去的过去。

  6. Paul is a real introvert in contrast ______ his brother Andrew.

  A. with B. by C. to D. against

  答案:C

  解析:contrast to表示“对比,比较”,固定搭配

  7. If I ______ lottery, I’d give some of the money to each member of my family.

  A. win B. have won C. will D. won

  答案:D

  解析:本题考察虚拟语气,在非真实的条件状语从句中,后面用了would+V原,前面就需要用动词过去式。

  8. Medicine should not be kept ______ it is approachable to children.

  A. when B. where C. which D. that

  答案:B

  解析:考察状语从句,where表示某个地方,此题表示不能被孩子接触到的地方。

  9. Most people are ______ in a dentist’s office than in a doctor’s office.

  A. obviously nervous B. more obviously nervous

  C. obviously more nervous D. more nervous obviously

  答案:C

  解析:more用来修饰形容词nervous,表示明显跟紧张。

  10. If we ______ enough rain last year, we could have gained a good harvest.

  A. have B. had C. have had D. had had

  答案:D

  解析:考察虚拟语气,后面用了could+have+过去分词的形式,if引导的条件句需要用had+过去分词。

  11. We ______ today and I got into trouble because I hadn’t done it.

  A. had checked our homework B. had our homework checked

  C. were checked our homework D. have checking our homework

  答案:B

  解析:have sth. done表示使某事被做,and并列句用了got,所以前面用had。

  12. Bill asked me why ______ to go shopping with me.

  A. I hadn’t invited him B. hadn’t invited him

  C. I hadn’t him invited D. hadn’t him invited

  答案:A

  解析:invited sb. to do sth. 邀请某人做某事,此句为什么我还没有邀请他发生在问之前,ask用了过去时,则后面用过去的过去及过去完成时。

  13. After finishing her course, Rachel went on ______ a well-known lawyer.

  A. to become B. becoming C. to becoming D. become

  答案:A

  解析:go on doing表示继续干同一件事。go on to do表示继续干另一件事。此题所说的并非同一件事,所以用to do。

  14. This is the book in ______ Foster described his experience of the war.

  A. that B. what C. where D. which

  答案:D

  解析:考察定语从句,先行词是物,从句中缺少介词宾语,介词后不能用that,所以in后只能跟which。

  15. Never ______ a greater day in the history of mankind.

  A. did there be B. was there C. there was D. there has been

  答案:B

  解析:考察倒装句,否定词引导部分倒装句,情态动词,be动词,助动词提前,此处提前be动词。

  16. Gymnastics ______ to activities which requires skill such as speed and adaptability.

  A. is referring B. refers C. referred D. has referred

  答案:B

  解析:refer to表示“指的是”

  17. Apple ______ to have put a lot of effort into developing wireless ear-buds.

  A. said B. it is said C. has said D. is said

  答案:D

  解析:it is said表示“据说”,句意:据说苹果在研发无线耳机上花了许多功夫。

  18. There are ______ Chinese restaurants in New York City as in Boston.

  A. twice as many B. twice as much C. as twice many D. as twice much

  答案:A

  解析:次数+as……as。

  19. The old temple ______ roof was damaged in a storm is now under repair.

  A. where B. which C. its D. whose

  答案:D

  解析:定语从句中缺少定语

  20. The engineers are so busy that they don’t have time for outdoor sports activities, ______ they have the interests.

  A. wherever B. whenever C. even if D. as if

  答案:C

  解析:even if意思为为“即使”,更符合句意。

由于篇幅有限,上面仅展示部分内容;获取完整试卷,请点击下方附件


2019年河南专升本公共英语真题试卷及答案解析.pdf


想要了解更多河南专升本考试报考指南,考试时间,复习指导和升本政策等,
可以关注“河南致学教育”微信公众号。
报考查询REGISTRATION INQUIRY